Seneste fra Lyt til Landbruget

28. maj 08:33

En af Fyns største landmænd inviterer til stormøde efter kritik

EU’s landbrugsstøtte skal omdannes, hvis det står til Socialdemokratiet. Fynsk landmand inviterer til stormøde om biogasanlæg. Det går skidt med kartoffelhøsten. Danish Crown har reduceret sine slagtninger i Tyskland betragteligt i 2023, og så slutter vi af med en Michelin-regn.

24. maj 08:30

Dyreaktivister sendte Erik til psykolog

Dyreaktivisters metoder med gentagne besøg vækker kritik efter hård belastning for naturplejere. Danish Crown lover at blive konkurrencedygtig næste år. John Deere afslører udbredelse over millioner af hektar. Og så slutter vi med en røffel.

22. maj 08:30

Jarlov: Løkkes erkendelser om landbrugspakken grænser til hykleri og dobbeltmoral

Om Rasmus Jarlov der ikke giver meget for Lars Løkkes erkendelse om at tage fejl om landbrugspakken fra 2015, stigende kornpriser, en undersøgelse af om køer på græs udleder mindre CO2 end køer på stald og til slut et nødråb fra Danmarks Biavlerforening. OBS. Podcasten er rettet. En anbefaling om køb af foderhvede frem til december er ændret til frem til september. Der kan gå nogle timer før ændringen fremgår af podcasten.

17. maj 08:30

– I holder gang i russernes krigsmaskine

Ophedet diskussion om import af russiske landbrugsvarer. Skarp nedgang på mejetærskermarkedet. Dansk landbrug bruger mindre gødning – og så er der lønforhøjelse til danskerne.

16. maj 08:30

Venstre-kandidat til EU-valget ændrer holdning til landbrugsarealet

Venstres kandidater til EU-valget i næste måned har ikke været helt enige om udnyttelsen af EU’s landbrugsareal. Dansk Folkeparti vil forbyde al pelsdyravl i EU. Dansk Økojord udbetaler udbytte for første gang. Lego-arving køber mere jord, og så er hollandsk bondeparti på vej i regering.

14. maj 08:30

Mælkeproduktionen i Europa vil falde drastisk

Vestjyllands Andels satser mere på planteområdet, danske landmænd skal forberede sig på to spørgeskemaundersøgelser om cirka det samme og så vil mælkeproduktion i Europa falde drastisk.

13. maj 08:30

Forvirring præger den grønne trepart

Der er forvirring i den grønne trepart om en CO2-afgift på landbruget. De Radikale vil skære drastisk i EU’s landbrugsstøtte. Alternativet vil halvere dyreproduktionen på fire år, og så er en mand med en indopereret nyre fra en gris nu død.

8. maj 08:30

Salget af økologisk kød er styrtdykket

Der er storfusion mellem landboforeninger i det nordjyske, en del flere landbrugsvirksomheder er kommet på listen over ikke beskyttede virksomheder i tilfælde af gasmangel og så var 2023 et sløjt år for salget af økologiske varer.

7. maj 08:30

Godsejer er sat i spidsen for ny naturnationalpark

Alternativets leder langer ud efter landbruget. En godsejer er sat i spidsen for en af de nye naturnationalparker. Lurpak er en god forretning for de danske mejerier. Endnu et stort lavbundsareal er på vej ud af drift, og så tager Schweiz nu sine forholdsregler i forhold til afrikansk svinepest.

3. maj 08:30

Bæredygtigt Landbrug truer staten med CO2-retssag

Bæredygtigt Landbrug truer med retssag, hvis der kommer CO2-afgift. Danish Crown-direktør blander sig i debatten om udtagning af lavbundsjorde. Stine Bosse vil have afgift på sydamerikansk kød. Og så har vi også et regnskab fra dansk landbrugsselskab.

2. maj 08:30

Bejdsemiddel gør ansatte i landbruget syge

Aarhus Universitet slår i en rapport fast, at der er meget langt igen, før man kan få præcise tal for landbrugets udledninger af drivhusgasser, så fjerner et naturprojekt på Fyn tonsvis af både kvælstof og CO2 og endelig advares der mod brugen af Korit, som ved forkert omgang kan gøre folk syge i forbindelse med såning af majs.

1. maj 08:32

Bedrifter mangler egnet udstyr til aflivning af syge dyr

Klimafremskrivninger skaber frygt hos visse partier. Brancheorganisation er ikke enig i fremskrivning om biogas. En ny stikprøvekontrol viser, at nogle bedrifter mangler egnet udstyr til aflivning af syge dyr. 74 minkavlere har fået vished for deres erstatning. Og så melder et af de største dyrskuer alt udsolgt.

29. apr 08:30

DLR Kredit forventer trecifret milliontab ved høj CO2-afgift

DLR Kredit regner med trecifret milliontab, hvis der indføres en høj CO2-afgift, landmændene har stadig svært ved at komme i marken for at så og endelig har de russiske aktiviteter trukket udenlandslandbruget Idavangs regnskab gevaldigt ned.

26. apr 08:30

Ny millionpulje skal sætte fart i udtagning af lavbundsjorde

Antallet af kvæg i Danmark bliver reduceret helt af sig selv uden nogen form for CO2-afgift, så hæver dansk slagteri afregningen for økologisk kød og endelig opretter regeringen en akutpakke, der skal sætte fart i kommunernes behandling af sager om lavbundsjorde.

25. apr 08:30

Forbrugerne vender ryggen til plantebaseret mad

De danske skove optager mere CO2 end hidtil antaget, Arla-direktør afslørede på stor regeringskonference , at man der er mere optaget af en lave resultater end rapporter og endelig har de danske forbrugere mistet lysten til plantebaserede fødevarer.

24. apr 08:32

Danske og udenlandske forskere mangler afgørende data om ny fugleinfluenza

Forskere har ikke data nok til at blive klogere på fugleinfluenzas spredning til køer og derfra til mennesker, Statsminister Mette Frederiksen, mener at Landbruget bør tage mere ansvar for, at de danske grise slagtes i Danmark i stedet for at blive kørt til udlandet og Landbrug & Fødevarer kritiserer det manglende globale perspektiv i af ny analyse fra Klimarådet

23. apr 08:30

Landbrugsstyrelsen udskyder frist for særlig såning

Udsigterne til en CO2-afgift i industrien ser ud til at virke på udledningerne. Landbrugsstyrelsen udskyder fristen for såning af blomster- og bestøverbrak. Plantefonden har modtaget nye ansøgninger, og så investerer en engelsk supermarkedskæde nu i bovaer.

22. apr 08:30

Kvier undslap indhegning: En var løbet 15 kilomenter væk

Regeringen pønser på at hæve målsætning for udtagning af landbrugsjord, direktør i Seges Innovation Tom Heron blander sig i debatten om CO2-afgift, vådt vejr er udfordring for såningen og så har en landmand ved Silkeborg brugt weekenden på at indfange nogle bortløbne kvier.

19. apr 08:30

Dyrehaven ved København har fået tilladelse til at regulere ulve

Danish Crown lukker slagteriet i Ringsted, så mener økonomiprofessor Michael Svarer, at et europæisk kvotesystem for CO2-udledninger fra landbruget kan overhale en dansk afgift, og endelig kan man søge om lov til at regulere ulve, men i Danmark har kun Dyrehaven ved København fået en sådan tilladelse.

18. apr 08:30

Rekord-resultat for dansk mejeri

Økologerne vil have støtte for at producere bæredygtigt, der er sat navn på, hvem der årligt skal fange 160.000 tons biogen CO2 og putte det ned jorden og endelig sætter dansk mejeri omsætningsrekord.

16. apr 09:09

144 ansatte fortsætter strejke hos Arla

I denne episode om prisen på auktionshuset og andelsselskabet Kopenhagen Fur, medarbejdere hos Arla fortsætter deres strejke, at vi af klimamæssige årsager har brug for pesticider og at risikoen for fugleinfluenza nu er faldet til et så lavt niveau at fjerkræ fra i morgen onsdag må komme ud i det fri igen.

15. apr 08:30

Ni landmænd vil udtage 150 hektar lavbundsjord

Den årlige Øko-dag kan måske snart være fortid. Ni landmænd omkring Slagelse er klar til at udtage 150 hektar lavbundsjord. Det står skidt til med såningen, og så kan tyskerne måske se frem til en højere moms på fødevarer.

14. apr 09:15

Thise-legende: Jeg sprutter af frustration over den ensidige tale om CO2-afgift

Tidligere direktør for mejeriet Thise Poul Pedersen er oprørt over diskussionen om en CO2-afgift på landbruget, hvor økologerne kan blive alvorligt klemt: - Der findes altså andet end CO2 her i verden, og jeg sprutter af frustration, for man sætter lighedstegn mellem CO2 og så bæredygtighed, lyder det fra direktøren gennem 32 år, der er gæst i LandbrugsAvisens interviewpodcast 'Topmødet'. - Det er simpelthen farligt, hvis man kun snakker CO2 og ikke dyrevelfærd og biodiversitet, siger Poul Pedersen i podcasten. Hør også i interviewet, hvilken løsning Poul Pedersen forestiller sig kan hjælpe økologerne ud af deres klemme og hør, hvordan man gennem årene i Thise har brugt kritik fra kendis-kokke til at gøre produkterne bedre.

12. apr 08:31

Minkformand: Vi har været udsat for en vanvittig hetz

Minkavlerne mister deres sæde i minkkommissionerne. 550 grise er døde i en gårdbrand ved Bjerringbro. Kvægbranchen raser over Miljøministeriet. Slagtermestre har vundet en sag om ulovlig statsstøtte. En ny alliance har set dagens lys i dansk landbrug, og så bliver vejret godt på årets Økodag.

Sider