Ministre og KL forklarer om grøn trepart til planteavlernes årsmøde

Grøn trepart og ministre er omdrejningspunkt på planteavlernes årsmøde først i januar.

Planteproducenterne bliver traditionen tro den første sektor i Landbrug & Fødevarer til at holde årsmøde. Det sker som indledning på plantekongressen, der holdes  8.-9. januar.

Den politiske rammeaftale om den grønne trepart vil selvfølgelig også til at være et helt centralt omdrejningspunkt på årsmødet, siger sektordirektør Peter Nyegaard Nissen i en skriftlig kommentar:

- Det er selvfølgelig treparten, hvordan den kommer til at blive implementeret, og hvordan man som planteproducent mærker rammerne og kan påvirke processen, der kommer til at fylde meget. Vi står ved begyndelsen på noget stort, der kræver meget af landmænd, myndigheder og politikere, men som også har et helt vildt potentiale til at løse mange udfordringer på én gang.

Jeppe Buus kommer forbi

Efter beretninger ved sektorformand Torben Hansen og Peter Nyegaard Nissen med efterfølgende spørgerunde er det ministre, der kommer på talerstolen.

Jeppe Bruus, minister for Grøn Trepart, vil tale om implementeringen af aftalen, og det emne er også temaet for en paneldrøftelse mellem ministeren, L&F-formand Søren Søndergaard, og Birgit S. Hansen, der er Kommunernes Landsforenings repræsentant for den Grønne Trepart.

- Det er selvfølgelig enormt interessant for os at have centrale personer som trepartsministeren og KL’s repræsentant til stede. Staten og kommunerne bliver jo helt centrale i at få trepartsvisionerne til at blive realiteter. Uden en topeffektiv indsats fra dem, så kan alverdens gode velvilje fra landmændene ikke bringe processen til succes, skriver Peter Nyegaard Nissen.

EU til debat

Danmark overtager til sommer formandskabet i EU, og det giver også ekstra mulighed for at påvirke landbrugspolitikken.

De muligheder vendes i en samtale mellem fødevare- og landbrugsminister Jacob Jensen og Christian Høegh-Andersen, næstformand i Landbrug & Fødevarer.

- Jeg tænker, samtalen helt sikkert vil runde en mulig EU-godkendelse af de nye planteforædlingsteknikker NGT, som længe har hængt i systemet uden at komme videre, til stor frustration også for de danske forædlere. Udviklingen i landbrugspolitikken og støtteordningerne vil sikkert også være temaer, som vi kommer til at høre ministerens vurdering af, siger Peter Nyegaard Nissen.

Nystiftet pris

Sidste punkt på årsmødet er kåringen af vinderen af en nystiftet pris. 

Årets Plantespire uddeles for allerførste til en ung elev eller landmand.

- Vi vil gerne sætte spot på og anerkende de innovative unge, som ikke er bange for at tænke nye – måske lidt vilde –  tanker og følge dem op med handling for at afsøge om ideerne også er holdbare i virkeligheden, siger Peter Nyegaard Nissen.

Faktaboks

Deltagelse i årsmødet i Herning Kongrescenter er gratis.

Man tilmelder sig på plantekongres.dk 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.