Grisenoteringerne er stagneret i EU: Dansk pris halter fortsat efter

Den danske grisenotering er fortsat den laveste blandt de største griseproducerende nationer i EU. Det viser prissammenligning.

Den danske grisenotering ligger fortsat sidst blandt de fem største griseproducerende lande i EU.

Det viser en prissammenligning, som den tyske producentforeningen ISN udgiver ugentligt. 

Her fremgår det, at den danske notering - som bekendt - fortsætter uændret på 1,701 euro her i uge 30. Det svarer til omkring 12,65 kroner. 

Dermed halter den danske notering 3,77 kroner efter den spanske notering, der ligger i front med en afregning på 2,207 euro eller hvad der svarer til 16,42 kroner.

Den spanske notering er sammen med den franske, der indtager andenpladsen målt på højeste notering, de eneste, der stiger denne uge.

Den aktuelle notering hos Danish Crown er reelt 11,3 kroner, men i ISN's prissammenligning er priserne korrigeret for de enkelte landes klassificeringssystemer, transport med mere, for at priserne kan sammenlignes.

På tredjepladsen ligger fortsat den tyske notering, der lige nu afregnes til 1,796 euro, eller hvad der svarer til 13,36 kroner. 

Den tyske notering ligger dermed også stille, og det er bemærkelsesværdigt, da udbuddet af slagteklare grise falder. Alligevel var man i Tyskland i stand til at modstå slagteriernes store prispres i form af huspriser.

I nuværende slagteuge gælder der dog stadig huspriser for grise uden kontrakt på nogle store tyske slagterier. 

Lige foran den danske notering er Holland, der med sin fjerdeplads kun er ganske få øre højere.

ISN peger ifølge Danske Svineproducenters markedsanalytiker Markus Fiebelkorn på, at noteringerne lige nu stabiliserer sig i mange europæiske lande. 

- Der er noteret små prisstigninger i Spanien og Frankrig. Hedebølgen har grebet Europa og påvirker udbuddet. På grund af den lavere daglig tilvækst fortsætter slagtesvineudbuddet med at falde. Det europæiske kødmarked er tilstrækkeligt forsynet og venter stadig på stimulerende impulser, skriver Markus Fiebelkorn.

- Samlet set er markedsforholdene i balance i de fleste EU-lande. Den generelle bekymring vedrørende udviklingen i forbruget i forbindelse med de høje inflationsrater er fortsat i markedsinteressenternes baghoved, lyder det.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle